Training with the Talents

ZIEN IS LEREN

Tijdens onze voetbalstages nodigen we regelmatig jonge talenten uit. Spelers die op het hoogste niveau acteren en die dus als geen ander de kunst van het voetbal onder de knie hebben.

Kinderen leren onder meer door imitatie. Dat doen we via onze spiegelneuronen. We passen onze gedragingen aan op basis van wat we zien en wat ons emotioneel raakt.
Denk maar aan al die jonge voetballers die op You Tube de kunstjes van Messi, Ronaldo, Hazard en co tot in de details bestuderen en deze dan imiteren. Hun drive en emotie tot leren zoeken ze bij hun voetbalidolen.

Bij Xtra Time hebben we deze gedachte gekoppeld aan het concept ‘Training with the Talents’

Jongeren die de skills ook onder de knie hebben en daarnaast behoren tot de generatie van onze deelnemers. Jongeren die dezelfde speelsheid delen, dezelfde ‘jongerentaal’ hanteren en al even zot zijn van de dribbel- en pastechnieken van hun gedeelde idolen. Met andere woorden de perfecte, krachtige en verrijkte leeromgeving (en bovendien haalbaar, want Messi boeken ligt wat moeilijk :-)) om leren door imitatie mogelijk te maken.

Onze talenten spelen onder meer bij clubs als Lierse, KV Mechelen, Lokeren, Anderlecht, Club Brugge, PSV, …

Naast het trainingsprincipe ontstaan er vaak ook leuke (facebook)vriendschappen tussen de deelnemers en de talenten. Daarnaast zagen we al jonge deelnemertjes aan onze stages terug aan de zijlijn van het voetbalveld tijdens een wedstrijd van een van onze talenten!

Voetbal, imitatie, vriendschap en Xtra Time…